Anna Häll - Annahall.se - Sångerska - Biografi

På musikhögskolan i Piteå utbildade jag mig till tvåämneslärare med fiol som huvudinstrument. Sången hade en stor plats under de åren då jag tog sånglektioner av den duktiga jazzsångerskan Lulu Alke. Mina sångliga referenser under den tiden var en salig blandning liksom idag, Stevie Wonder, Nancy Wilson, Whitney Houston, James Ingram, Ella Fitzgerald, Sarah Vaughn m fl. Under de här åren kom jag på att det var sången jag ville hålla på med och inte fiolen.

Under studieår i Umeå blev det en hel del sång med jazzen som förtecken i olika konstellationer. Det blev jazz-och swingfestival, radio samt konsert på Teatercaféet, Scharinska villan m.m. Då jag flyttade till Stockholm fick jag prova på att att sjunga gospel och jag fick lära mig så mycket om gospelsång av bl. a. Derek Huntsman  och Beverly Glenn-Sundell, jag är övertygade om att de båda sitter i ”ovan där” och sjunger gospel.

Jag har under många år sjungit med i soul-och gospelkören One Voice under ledning av Gabriel Forss och det har varit roliga och lärorika år (se länkarkivet http://www.onevoice.nu/). Vi har medverkat på skivor, diverse konserter samt tv (se diskografi/tv/konsert). Jag har under åren sjungit i diverse körer, trubadurband, salsaband, discoband, jazzgrupper, soulgrupper som Soul Food samt Live Divine. Jag har sjungit på diverse firmafester, privatfester, födelsedagsfester bröllop, dop, begravningar, julfester m.m.

Som sagt var har min stora passion till att just sjunga samt att stå på scen tagit sig i olika uttryck genom årens lopp.

© 2010 annahall.se